header

Wednesday, June 29, 2011

Jalan-Jalan's D' Kampong.

okay...first of all....
LAWA TAK KERETA AKU DIHIAS MACAM NIH..
macam nak pergi parade kan kan kan..hahaha...


rasenye dalam kereta tuh kak syaza..haha
actually daun kelapa nih nak guna untuk sukan rakyat scisis hari ahad nih...
untuk game tarik upih...but sepatutnye guna pokok pinang instead of pokok kelapa..
but dah itu je yang ada..
then, nak pegi anta masuk kebeting aku tengok sekeliling jalan tuh punya lah berlambak pokok kelapa
bertaburan...
pergi jgak amik kat kawasan pedalaman dioh ntah mana ntah...aiyooo....
but sementara tunggu dieorg beli tali tuk ikat daun tuh atas kereta aku
aku, syud ngan khai pown pergi jalan2 kat sekitar kampong tuh..ahah

nih ntah kat kawasan paya ke hapa ntah..but lawa jer...so tngkap jelah gmbr..ahahha

lawa2...ahha..mostly gmbr aku syud tngkap sume blur...grrr...gmbr die je nak cantik2...

lompat jgan tak lompat..ahhah

sebelom balik ke beting...hurmm..best lah jugak jalan2 kat situ..ahha..
even kereta aku dipandang semua orang kan...mane taknyer...ade plak kereta kt pilah yang kat atas die ade pkok kepala kelapa....ahahha...nak tuka nombor plat lah lepas nih...ahahahah

Corporate Day...

Hari Selasa yang lepas is scisis corporate day,
memandangkan kami baru dapat baju korperat...so haruslah pakai kan
and haruslah snap2 picture...
sngt excited bler pakai...of course lah...
dah lah tunggu dari sem 1..sekarang baru dapat..lagi2 ade nama kan...huhu
pastu..biler ramai yg pakai...tup2 student yang nak order baju terus melonjak naek...hamik ko..
beratus2 orang nak...hahaha

FF, ila and me

dalam lab chemistry pown sesempat sempatnye...hahah

kadeq...pasangan duet gitu..haha...padahal die nyanyi tak sedap mana pown
hahaha

with my bio bel phy chem partner...ermm...maklumlah tknak dipartner kan ngan yg sorang tuh...hahah




Saturday, June 25, 2011

Bio+Bel=BiOL

minggu nih agak busy lah ngan class schedule yang agak gler...
tk de break langsung...gitu...
well first..I am grouping with Wan Nur Adilah Bt Wan Roshdan
for bel term paper...we have to finished the outline by this week
the hard part to finishing this outline is to find the citations...
arrrgggggghhhhhhhhhhh...........
and also...mak cik punyelah cerewet gler...adoii..fening2...
tgk lah ape jadi kat kertas nih kan..ahhaha..mcam 100 tahun dulu punye kertas..
ahhahah... but in the end we manage to finish it on time..
...congrats to both of us...
hahhaa

and then there's come biology...fuhh..lab die..lukis sesaja...
memang malas lah kan aku..ahhahaha....
seriously macam bnyak gler nak kene lukis..
and then ade assignment plak kan...susah plak tuh..ak nak tgk buku campbel tuh plak..yang setebal alam tuh.
aiyoo..but im in the middle of doing it...huhu
this is a picture of stem kot...ahhaha..ntah lah

Interview

Last Friday on 24 june I got an interview for becoming a part of diploma in science society
hari tuh interview tuh start pukul 2 until 4 actually..memandangkan ramai sngat apply extend sampai kul bape2 ntah...hahah
aku ngan syud ingat mcm mesti tak ramai orang apply..so sikit je lah kan..
sekali yang datang hah..tgk...berduyun2..kiteorg datang pukul 3 mcam tuh..alih2 pukul 5 baru dapat kene
interview..wahaha...
but in the mean time. aku ngan syud pown pergi cafe nak try mash potatoes baru ade..huhu..sedap lah jugak kan..huhu..

and then bosan lah plak menunggu kan so pergi lah tolong abg syafiq yang tk cukup tngan jaga student2 yang nak beli baju2 korperat..

baju korperat student2 yang tak amik lagi jadi testing..haha
yang bestnyer..baju syud dapat baju laki baju faiq dapat baju perempuan..ahha...ok sorry..
in the mean time..khai aka K-sha datang join skali kat kami2...
memang gelak jelah kan...

and then time tengah2 boring nih ade segerombolan manusia datang nak order baju...mane taknye..die bwak satu kelasnyer..ahhaha...memang penuh jer...but at that time aku dah nak masuk interview dah..haha...first syud dulu then baru aku...

and during the interview aku di interview oleh kak syaza, abg zhaf and kak tipah..
soklan2 sume cepumas jer..adoiii...
kak syaza boleh plakkan maen pkul2 lalat...and i was like
-________-
hahaha
mostly soklan2 is private and confidential...so tk leh nak post..huhu..
whatever it is..ahad malam ade meeting..so that time baru tau dapat post ape...hurmm
tk kisah pown dapat ape2..hehhehe
and so after the interview aku pown blah ke kolej tuk maen badminton bersama-sama
wan,shah,ff,opie,niya,wani,fala pown ade and ramai lagi...havoc gitu..hahah
and this is me wearing my baju korperat...muat2..ok ...like2...tak sabar nak pakai ari selasa...wahhahaha
=)

Monday, June 20, 2011

First Vlog:- Merdeka Celebration 2010

video

hahaha....teringat zaman2 sambut merdeka tahun lepas...memang gler habis....tak duk diam..asyik gelak2 jer 
ngan dieorg2...well..ni time part 1...kejap jer
now I'm already part 3...hurmm.....

Fourth Week- Emotional + Exciting

Hari nih hari isnin...biasalah pakai formal and all that..
so aku pkai baju yg last dipakai sem 1...baju ala2 prefect skolah gitu..hahaha..
then siap2 lah dlm kul 9 tuh trus bertolak...then dah halfway baru dpat tau yg kelas bio cancel..so ade free smpai kul 11.
dah tuh tunggu plak makcik syaza nih make up bagai...smpai 9 30..tunggu dpan aktif tuh
ouhh...BTW....ari nih naek keta baru....hahaha..
kiteorg bertiga ala2 drift gitu..haha
gi breakfast kt kedai kt beting..makan nasi lemak lah..ngan arul and syaza..
si syaza plak gi orde mihun sup pagi2 nih kan..motif makan tengah hari...haha







then time2 tengah makan nih ade pakcik kedai tuh offer rumah sewa kat sawah lebar...
at first i don't know kat mana rumah tuh then dah smpai baru lah tau..huhu
rumah besar okay...4 kereta boleh masuk katanya...but..terpencil gler...takut aku..ahahhahah ...so cancel..
beside we manage to lower the house rent and ada tong gas...ahhah..leh masak2 lepas nih
then dah tgk2 rumah tuh trus blah pergi kampus.. 
masuk kelas Dato Tuan Sharifah Aini..huhu kelas bel..

macm biasa lah si aizad hassan masuk lmbat..tk pasal2 kene marah ngan madam..ahahha...
btw...then as usual our class pergi library..tuk siapkan outline for our academic writing..

then the story begin when wan and I go to the computers lab on the second floor...
kiteorg nak masuklah nak guna internet for research..
then kat kaunter tuh bagi lah kad matrix in exchange for the computer place..
wan dapat com 13 while i got 15..
biasalah kan kalau dah group sama mesti nak bwat research sama2
so kiteorg mintak tukar ade tak meja sebelah2...
then tiba2 staff sial tuh kata "tak boleh, duduk je tempat yang kiteorg dah bagi"
so aku pown kata lah..ok...tak pelah..terima kasih..

so we walk to the door and then suddenly staff gler bab* sial tuh kata
"nak buat ape duduk sebelah2 nak couple kat sini"
and dalam hati aku..
motherfu**er  die..
and then i said
"mana ade...kite org nak buat kerja assignment group."
pastu die senyap then kata
"ahh..pegi lah.."
ouhhohoho....dasar kurang ajar gler babi...
seriously serta merta aku carut kt dalam makmal komputer tuh..
dengan orang macam tuh kite nak hormat...memang tak lah...gi mampos lah ko ngan kerja ko tuh..
tak professional langsung kerja...then a few minute aku online cari brang2 sikit...transfer2 sume2 tuh then aku trus blah..
and that staff tk de kaunter mase tuh so aku pown blah jelah..
but then bukak je pintu die ade duduk kt luar tuh belah kanan...
aku pandang die rase macam nak bgi jari je...but aku just bwat tolehan yang mcam erkkk tuh..biar die rase skit..
then trus blah...
ok..enough about that

for the happy news...balik je rumah online tadi...bukak2 je fb
yessss......baju korperat scisis dah sampai...wahhahahha..hari khamis boleh amik dah...
serious lawa gler....wahhaha...tak sabar gler nak pakai....
huhuhu,..
huhu..lawa kan lawa kan????
well..of course that is not mine okay.ahah
exciting gler... =)

Again's With's Lan's

yeay...there's a cake...but hari nih bukan birthday sape2 pown tau..
mamat nih
------
---
-
yang saje beli...tuk makan petang katanya..ahha


and then again lah kami berdua pergi dinner kat shell 
naek...
moto...huhu


mcam biasalah si lan nih order yang bukan2 kan..bandung laici ais...erkkk

aku order barli ais jer..simple...
makan nasi goreng usa...huhu..ari nih baek hati plak tukang masak tuh 
ade extra kuah n extra daging..extraterrestrial betul..hahah

haruslah sebelum makan tangkap gmbr kan..ahahha...nak tunjuk yang si lan nih makan besar gitu..

posing....haruslah......haha

again tercekik sudu ...ahhahahh

licin fully.......hahahha...kebulur...hahah


pastu later late night..sambut birthday keyrul...time tgh mamai nak tido..ahhah...jadilah...kan

Saturday, June 18, 2011

Dinner's At's Shell's With's Lan's

semalam pergi lah menemani si kembar aku nih gi makan kat shell..
erkk..kembar ke..
saje je sebab we both we born on the same date...daaa
21th February 1992
hahaha.
dah merengek2 nak aku teman..hurmm..pergi jelah..ahhah..
sampai sana..katanye ari nih nak makan besar...hamik ko...
ak tak makan sebab tadi before pergi dah makan makanan beli kat pilah street...omg.
that place was packed with people...tapi memandangkan aku sorang2 jer kat rumah
so jalan2 lepak2 kat sana SORANG2 tau...sedihnyer..heheh
btw..first before makan...kebas otak2 2 bakul...hamik ko...kebulur sngat ke..haha
ak pown join jelah sakli..walaupown dah kenyang gler...

tgk jelah ape yang diorder nyer
nasi goreng kampung ngan telur mata

otak2 kempis

tomyam campur

sambal belacan 3 mangkuk licin..haha

airnye laici susu...hadoiii

for me ak minum lai ci kang jer.....sebab dah kenyang kan...burrppp

laicikang die biasa2 jerlah..tk de grand mana pown...eheh

OMG.....lidah akuu terbakarr......ahhhahahhahahahahh
bongok gler...

Badminton Practice

semalam hari sabtu ade latihan badminton kelab badminton..
sepatutnye kiteorg pergi ke kompleks sukan kat melang tuk latihan
but due to some problem
terpaksa buat kat padang uitmns jer
-__________________-
at first our club advisor mizz.diana thought the complex cannot be used cuz of some activity was being held there, but she was wrong...thank god we got in contact with the people there.
so the complex was empty..
komunikasi 2 hala nih sngat lah penting
pengjaran buat semua MT...sama2 kite buat yang terbaek untuk minggu seterusnya ok..=)
but then we forgot to book a bus to bring us there
another major problem
-_____-
arrghhh
so shah,opie, aizad and I went to uitm melang to ask them to send buses
but malangnye org bus tuh tk de arahan dari atasan tuk bawak bus tuh smpai ke melang..padahal dekat jer..grrrrr
Shah pulak dah mengamuk2 meracau2 dalam kereta..ahhaha...
tension plak kan ade plak manusia2 mcam baru dapat lesen kereta nih..tak pasal2 kene hon...haha
dengan rasa hampa nye kami pown balik lah semula ke uitm beting tuk memberitahu berita buruk nih..
T___T
kesian kat junior2 yg nak pergi kat sana...
takpe2...insyaAllah minggu depan konfirm korang dapat pergi okay....
but for this week kiteorg maen kat gelanggang kat U jer..

haruslah snap picture...yg belakang tuh ntah ape lah yg dibuat..haha

gune camera ak tak ajak ak skali..ahah

from the left is Aizad, Opie, Wan, and Faris
ouh..and one more thing...
CONGRATULATIONS TO SOFEA SUHAILI(OPIE) ON BECOMING
EXCO PERHUBUNGAN DAN KOMUNIKASI KORPERAT 
KELAB BADMINTON UiTM NEGERI SEMBILAN.

wah..grand gitu
YEAY...hahaha


yang pakai baju pink tuh is our new exco part 1...welcome2..huhu

then lepas dah habis maen2 sume2 tuh....kami berlima
aizad,faris,opie,wan and aku pown
pergi ke pilah untuk beli barang2 kelab..but time tuh dah kebuluran dah..so
pergi makan2...
deme nih ajak makan nasi tak nak..nak yg grand jer..
kfc...grrrr......
tibe2 that time..kfc penuh gler nak mampos
 macam hape jer..ahhah...
kiteorg pown dengan pakai baju badminton sedondonnyer pegi lah jalan2 beli barang kt pilah..hahah
then dah beli2 tibe rase nak makan cendol...
waaaaaahhhhh gitu..
ape lagi.wan pown tunjuklah kan jalan nyer...
tmpat die terpencil skit...but sedap gler....cendol die..haha
but sedihnye kedai sebelah jual sup kura2...yuckkk...hahahha...
then dah makan2..bersurai lah kami...dieorg sume balik naek kta aizad...ak pown balik rumah...
then tido............zzzzzzzzzzzzzz...hahha
will update picture later...grr...gmbar kat opie bnyk...

Pasar Malam

on last 2 friday I went to the night market..
macam biasalah kan orang pergi pasar malam..sume benda nak dibelinya....haha..
tgk tuh nak tgk nih pown nak jugak..
mcam2 lah yg diborong ak n housemate..ahhaha..
roti john lah, kueh lah, nasi ayam, sata, and mcam2 lagilah..
last2 jadi lah mcm gmbr diatas tuh..hahaha....
minggu nih nak pegi lagi lah..=p

Wednesday, June 15, 2011

Class Picture


kali nih dah 3 semester dah tangkap gambar kelas...huhu
tak penah jemu...al maklumlah kelas
AS1203E2 nih memang GGNM(gler glamour nak mampos)
lagi2 kelas kiteorg je photoshoot 2 kali tau...haaaaaaaaa..gitu
ko ada???hahah
btw..every sem tmpat photoshoot semakin mecabar...hahah...
ntah2 next sem kat dalm kolam tuh hah....

whatever it is i'm planning on staying on this class until i finished my diploma..
but just plan...huhu...
we can't always expect the future right???
ok..daaaa

Monday, June 13, 2011

Bahau's


On Saturday I went outing at Bahau with
Syud and Faris
at first ingatkan nak duk rumah jer bwat kerja...but then lepas basuh keta kemas2 rumah tibe2
bosan melanda.arrgghh...
then syud plak call kate nak pegi rumah kawan lah ape lah..
trus decide nak g bahau
i pown trus siap and blah meninggalkan encik lan sorang2 di rumah..
hahahah

then dah amik syud kt kolej nak jumpa ff jap tibe2 tgk mcam skit nye orang pegi..then ajak trus pegi bahau skali
hahahha
kene pakse..

nih waktu makan nasi ayam gemas near the kiara square..huhu



(There should be a picture here)
hahah


 
sewaktu menunggu FF make up yg satu minit katanya...hah gituuuu..

(picture X)

             sampai sana haruslahkan karaoke...amik ko sampai tak de suara nyanyi berdua jer..ahha for sure aku lah nyanyi lebih..hahahha       


    (again no picture)
      nih time nak tgk wayang cerita Super 8       
boleh tahan lah citer die......biasa2 jer...hurm

then tgk jam dah malam...balik lah balik ke pilah..huhu
malam tuh lepak KP corner plak sampai satu2..ish ish ish..hahah

Thursday, June 9, 2011

Lomo Reaction

first of all I would like to thank FF( faris fikri) for using his lomo camera upon snapping a few picture if me
and develop it..huhu...
that camera function i think it will lower the iso amount...erkk..whatever lah..
just look at the picture...the effect is awesome...
huhu..
the picture is best capture with a lot of sunlight were presence 
syaza,fadh, me and din at pilah street...shooppiinngg....erkkk


makan cendol at the bus stand...din belanja gitu..hahahah

macam biasa tak de motif...

at FF room...

with part2 classmate

with arul at lya at susur gajah


with part 2 classes..some of them has change classes due too internal problem...
=)